Prečo robíme čerstvé cestoviny?

Ak je niečo, čo nám skutočne pripomína domov, je to myšlienka na vynikajúce, jedinečné, domáce jedlo z kuchyne, ktoré nám vždy pripravovala s obrovskou radosťou a láskou buď naša mama alebo babka.   My sme takúto atmosféru zažili v Toskánsku na kurzoch varenia. Kamenný útulný domček a v ňom čierna, pomenšia, vysmiata Nonna, ktorá nás učila každý deň  to, čo by mal dobrý „kuchár“ pri výrobe a príprave cestovín vedieť.  A viete čo hovorila? Že cestoviny patria medzi tie jednoduchšie jedlá(čo sa týka prípravy) ale urobiť ich tak, aby vám v ústach zostala jedinečná chuť, treba skutočne vedieť. A tak nám prezradila všetky tie „triky“ starých mám a babičiek.

 

Viem, že všade vôkol nás počujete slová ako domáce, poctivé, od babičky a pod…..a pritom to vôbec nemusí byť tak. My sme sa rozhodli ísť  doslova „s kožou na trh“. Kuchyňu, ktorá býva v reštauráciách dobre ukrývaná, sme umiestnili priamo uprostred špagetérie. Aby ste nás videli priamo pri práci. Ako pripravujeme cesto, miešame ho v našom špagetárskom stroji a tlačíme špagetky, tagliatelle, či penne. A ako náš kuchár Pištík mieša, varí omáčky a domácu klasickú polievku.. Jednoducho všetok ten „kuchársky zmätok“. A viete čo nás dnes pri podávaní cestovín najviac  potešilo? To ,ako sme sa popri vyrábaní cestovín mohli s vami rozprávať….No a presne o tom to celé je….

Teší nás, keď ku nám prídete na cestoviny, ale budeme radi, ak ostanete aj dlhšie a porozprávate nám vaše dojmy a postrehy. Alebo nám napíšte…..čo vám chutilo, aké by ste chceli omáčky a čo by ste nám poradili. Čakáme vás:-)

do došpagetovania

Silvia a Janík