Domáce a zdravé cestoviny

Cestoviny Špageterie SiJa = domáce cestoviny z tvrdej pšenice

Vedeli ste, že priemerný Slovák skonzumuje za rok približne 5kg cestovín? Z ponuky najrôznejších druhov cestovín – od špagiet, cez makaróni po lasagne, si možno vybrať aj podľa toho, či sú vaječné alebo bezvaječné. Ak chcete organizmu dopriať zdravšiu alternatívu, zvoľte ale radšej bezvaječné cestoviny, ktoré telo zasýtia na dlhšiu dobu. Takýmto typom sú aj semolínové cestoviny Špagetérie SiJa z múky De Cecco, ktoré vyrábame a varíme na Mariánskom námestí v Žiline. Majú vysoký obsah bielkovín a úplnú absenciu cholesterolu…   No a značka múky De Cecco je zas synonymom špičkovej kvality vo svete cestovín. Tak prečo ich neochutnať?

Tie naše, domáce cestoviny v Špagetérii SiJa,  sú hrubšie, hutnejšie a lahodné. A čo je najlepšie, nepriberiete z nich. Prečo? Klasické cestoviny sa totiž vyrábajú z bielej pšeničnej múky, sú nutrične chudé a majú vysoký glykemický index. Tie naše, semolínové, sú však z kvalitnej tvrdej pšenice, ktorá vás zasýti na niekoľko hodín. Takže si ich môžete dať aj každý deň😊

Cestovinové zaujímavosti

Každý človek, ktorý miluje cestoviny pozná slovné spojenie „al dente“. Viete, čo tieto dve slová znamenajú? Ide o pojem využívaný v spôsobe prípravy cestovín. Vo voľnom preklade z taliančiny ide o prípravu „na zub“, čiže spôsob, akým zistíte správne pripravené cestoviny.  Priemerný Talian zje ročne neskutočných 51 kilogramov cestovín a pri ich konzumovaní nepoužívajú vidličku a lyžičku. Zvyk jesť špagety takýmto spôsobom prišiel zo Spojených štátov amerických. Taliani používajú iba vidličku.

Do Došpagetovania

SiJa