Neviete čo na večeru? Príďte ku  nám…

Keď som pracovala pred niekoľkými rokmi v štátnej správe, tak sa v kancelárii pravidelne(takmer až dennodenne) rozoberala téma „Čo budem variť na večeru“. Priznám sa, že ja som sa moc nezapájala. Nevarili sme klasické teplé večere(fičali sme na špagetách, omeletách, zeleninových šalátoch, opečených zemiakoch a pod.) Moje kolegyne vždy na mňa zazerali a asi ma aj odsudzovali. Ale…jednoducho sa mi zdalo zbytočné, aby som ešte aj večer varila teplú stravu, keď každý jeden z nás obedoval či už v školskej jedálni alebo v reštaurácii. Uznávam, bola v tom aj určitá dávka pohodlnosti  – musela by som sa z práce naháňať, ísť do obchodu nakúpiť a postaviť sa ku sporáku namiesto toho, aby som si išla zašportovať. Na druhú stranu si ale nemyslím, že by bolo nejako extrémne zdravé mať dve hlavné jedlá denne. A…tiež sme nechcela, aby sme skončili ako štyria obézni cvalíci s roztiahnutými žalúdkami😊. Moja mama by povedala ale niečo iné. A možno i mnohí z vás…

Niektoré ženy to tak prežívali, že si brali jedálne lístky – denné menu z reštaurácii. Akože na inšpiráciu😊 Viem ale tiež, že poniektoré to baví. Vymýšľajú recepty, kombinujú, skúšajú. Dokonca také osobne poznám a fandím im.

Avšak pre tie, ktoré to robia len preto, že sa to patrí a sluší, sme tu MY v Špagetérii SiJa. Dámy vedzte, že po 8,5 hodinovej šichte máte plný nárok na to, aby ste si zvyšok dňa užili. Tak si už nelámte hlavu nad tým, čo dnes uvariť a ani nekupujte polotovary v supermarketoch. Zoberte partnera, deti, známych a príďte. Nielenže sa dobre najete, ale budete zároveň aj všetci spoločne sedieť a večerať za jedným stolom. Prečo to píšem? Pretože sa mi zdá, že spoločné rodinné večere sú akoby minulosťou. Asi už málokedy počuť ako nejaká mama volá z okna: „Domov!!!Večera je na stole!!!“ Čoraz častejšie bývame v práci do neskorého večera, alebo majú naše deti krúžky, alebo…aj  keď sa teplá večera navarí, tak si každý naloží na tanier svoju porciu inokedy ako ten druhý, alebo s ňou odíde do svojej izby. Tak čo? Zvážite našu ponuku?

 

A viete čo ešte? Pripravujeme pre vás navyše malé prekvapenie…Ale to až, keď prídete ku nám na večeru.

A čo varíme dnes v utorok 20. februára 2018?

VEČERNÉ ŠPAGETY

TIP ŠÉFKUCHÁRA                                              6,99€

(hovädzie mäso, bravčové mäso, cibuľa, zeler, mrkva, paradajky,  víno, slanina, šampióny, paprika, cuketa, cesnak)

  1. Ragú ala bolognese                                                                  5,99€

(hovädzie mäso, bravčové mäso, cibuľa, zeler, mrkva, paradajky,  víno,  čierne korenie, muškátový oriešok) alergény 7,9,12

  1. Alla Puttanesca alergény 4,7                                                                 4,99€

(olivy, ančovičky, cesnak, kapary, pretžlenová vňať, paradajky)

  1. Sugo Finto         alergén 9,12                                                     3,99€

(paradajky, cibula, mrkva, zeler, víno, cesnak, čerstvé bylinky)

  1. Aglio, olio e peperoncino                                                         3,99€

(cesnak, peperoncini, petržlen, olivový olej) alergény 7

  1. Smotonová s lososom alergény 4                                                           6,99€

(smotana, čerstvý losos, kôpor)

  1. Pesto Genovese                                                                               5,99€

(bazalka, piniové oriešky, parmazán, cesnak)alergény 8,7

  1. Sicílske pesto                                                                   5,99€

(ricotta, Gran Moravia, petržlenová vňať, cesnak, sardelové rezy, chilly papričky,

kapary, čierne olivy, sušené paradajky) alergény 8,7

  1. Cestoviny Carbonara                                    5,99€

(smotana, vajce, maslo, slanina, čierne korenie) alergény 7

  1. Paradajková s mozzarellou a bazalkou 5,99€

  (paradajky, mozzarella, bazalka, cesnak) alergény 7

  1. Smotanová s proscuitom a chery paradajkami 4,99€

(smotana, proscuito, paradajky) alergény 7